Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lakrits- och chokladkaka

Recept på lakrits- och chokladkaka. En stor härlig sockerkaka med smak av både choklad och lakrits.

Lakrits- och chokladkakaLakrits- och chokladkakaLakrits- och chokladkaka
Lyxig lakrits- och chokladkaka Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 5ägg
  • 3,75 dlströsocker
  • 1,5 tskvaniljsocker
  • 75 gsmör
  • 1,5 dlmjölk
  • 5 dlvetemjöl- (300 g)
  • 1 mskbakpulver
  • 1 dlkakao
  • 20turkisk peppar- karameller

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en stor sockerkaksform, ca 2,4 liter.

  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.

  3. Smält smöret i en kastrull och rör i mjölken. Blanda det med äggsmeten.

  4. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kakao. Krossa karamellerna i en

    mortel och blanda ner dem i mjölblandningen. Vänd försiktigt ner blandningen i äggsmeten.

  5. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Känn med en provsticka om kakan är klar. Låt kakan svalna något i formen och stjälp sedan upp den på galler för att kallna.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: