Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lakrits- och chokladkaka. En stor härlig sockerkaka med smak av både choklad och lakrits.
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en stor sockerkaksform, ca 2,4 liter.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smöret i en kastrull och rör i mjölken. Blanda det med äggsmeten.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kakao. Krossa karamellerna i en
mortel och blanda ner dem i mjölblandningen. Vänd försiktigt ner blandningen i äggsmeten.
Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Känn med en provsticka om kakan är klar. Låt kakan svalna något i formen och stjälp sedan upp den på galler för att kallna.
Läs också: