Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laisalidens klassiska hjortroncheesecake

Helt perfekt avvägning mellan sötma och syra, krämighet och knaprighet.

Laisalidens klassiska hjortroncheesecake
Laisalidens klassiska hjortroncheesecake
Laisalidens klassiska hjortroncheesecake
Laisalidens klassiska hjortroncheesecake Foto: Per Magnus Persson

Cheesecake

  • 8digestivekex
  • 50 gsmör
  • 150 gnaturell färskost
  • 2 dlströsocker
  • 4äggulor
  • 3 dlvispgrädde
  • 125 ghjortron
  • 2 tskvaniljsocker

Garnering

  • 125 ghjortron
  • 1 mskströsocker
  • 2 dlvispgrädde- lättvispad
  • crema di balsamico
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Krossa kexen till ett fint smul. Smält smöret och blanda det med kexen. Tryck ut smulorna i bottnen på en avlång bakform, ca 1 1 /2 liter, klädd med bakplåtspapper. Ställ in formen i kylen medan ostmassan görs.

  2. Vispa ost och socker till en jämn smet. Rör ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden och rör ner den i ostsmeten. Tillsätt vaniljsockret.

  3. Mixa hjortronen med mixerstav och blanda ner dem i ostsmeten. Häll smeten i formen och ställ den i frysen ca timmar.

  4. Ta fram och låt cheesecaken stå i rumstemperatur ca  min. Blanda hjortron och socker. Skär cheesecaken i bitar. Spritsa balsamico på tallrikar och lägg på kakbitarna. Toppa med hjortronen och klicka på grädden. Garnera med kakao och citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?