Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Helt perfekt avvägning mellan sötma och syra, krämighet och knaprighet.
Krossa kexen till ett fint smul. Smält smöret och blanda det med kexen. Tryck ut smulorna i bottnen på en avlång bakform, ca 1 1 /2 liter, klädd med bakplåtspapper. Ställ in formen i kylen medan ostmassan görs.
Vispa ost och socker till en jämn smet. Rör ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden och rör ner den i ostsmeten. Tillsätt vaniljsockret.
Mixa hjortronen med mixerstav och blanda ner dem i ostsmeten. Häll smeten i formen och ställ den i frysen ca timmar.
Ta fram och låt cheesecaken stå i rumstemperatur ca min. Blanda hjortron och socker. Skär cheesecaken i bitar. Spritsa balsamico på tallrikar och lägg på kakbitarna. Toppa med hjortronen och klicka på grädden. Garnera med kakao och citronmeliss.