Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lågtemperaturstekt kyckling

Recept på lågtemperaturstekt kyckling. Filéerna blir otroligt möra, saftiga och välsmakande. Perfekta i sallad, på buffébordet eller på matiga mackor. Bra att ha på lut i frysen hela sommaren.

Lågtemperaturstekt kyckling
Lågtemperaturstekt kyckling
Lågtemperaturstekt kyckling

Lågtemperaturstekt kyckling

  • 16kycklingbröstfiléer
  • 1 krukatimjan- stor
  • 1 krukarosmarin
  • 2 tsksalt
  • tsksvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 90 grader. Ta fram 8 fryspåsar av bra kvalitet. Lägg 2 bröstfiléer i varje påse och krydda med 1 msk finhackad timjan, 1⁄2 msk finhackad rosmarin, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i varje påse. Blanda om så filéerna får kryddor runt om.

  2. Pressa ut så mycket luft som möjligt ur påsarna och knyt ihop dem. Lägg dem bredvid varandra i en långpanna. Ställ i mitten av ugnen ca 3 timmar. Knyt upp en påse och kolla innertemperaturen i en av filéerna. När den är 68 grader är den klar. Låt kycklingfiléerna svalna i sina påsar. Frys in dem som ska frysas när de kallnat.

Vad tyckte du om receptet?