Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lagerbladsglass med rårörda lingon och kardemummarulle

Vinterdessert! Färska lagerblad ger en spännande smak till vaniljglassen. Lagerbladssmaken ska bara anas och väcka nyfikenhet.

Lagerbladsglass med rårörda lingon och kardemummarulleLagerbladsglass med rårörda lingon och kardemummarulleLagerbladsglass med rårörda lingon och kardemummarulle

Ingredienser

  • 0,5vaniljstång
  • 3 dlmjölk
  • 1 dlvispgrädde
  • 45lagerblad- färska
  • 1 dlströsocker
  • 4äggulor

Rårörda lingon

  • 2 dllingon- frysta
  • 1 dlströsocker

Kardemummarulle

  • 2 arkvårrulledeg- (21 x 21 cm)
  • 1 msksmör
  • 0,5 tskkardemumma- finstött
  • 1 mskströsocker

Gör så här

  1. Lagerbladsglass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda mjölk, grädde, vaniljstång, vaniljfrön och lagerblad i en kastrull. Låt koka upp.

  2. Vispa socker och äggulor vitt och pösigt. Tillsätt den varma gräddblandningen. Låt svalna. Ställ in i kylen och låt smeten mogna 6-8 timmar.

  3. Sila smeten och kör i glassmaskin. Lägg över i en burk med lock och förvara i frysen minst 4 timmar före servering.

  4. Rårörda lingon: Rör lingonen med socker tills sockret löst sig.

  5. Kardemummarullar: Sätt ugnen på 200°. Halvtina vårrullearken. Lägg ut dem på arbetsbänken, dela varje ark i 4 lika stora kvadrater. Rulla ihop och pensla med smält smör. Strö på kardemumma och socker.

  6. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 5-6 min.

  7. Servera glassen med rårörda lingon och kardemummarullar.

Vad tyckte du om receptet?