Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vinterdessert! Färska lagerblad ger en spännande smak till vaniljglassen. Lagerbladssmaken ska bara anas och väcka nyfikenhet.
Lagerbladsglass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda mjölk, grädde, vaniljstång, vaniljfrön och lagerblad i en kastrull. Låt koka upp.
Vispa socker och äggulor vitt och pösigt. Tillsätt den varma gräddblandningen. Låt svalna. Ställ in i kylen och låt smeten mogna 6-8 timmar.
Sila smeten och kör i glassmaskin. Lägg över i en burk med lock och förvara i frysen minst 4 timmar före servering.
Rårörda lingon: Rör lingonen med socker tills sockret löst sig.
Kardemummarullar: Sätt ugnen på 200°. Halvtina vårrullearken. Lägg ut dem på arbetsbänken, dela varje ark i 4 lika stora kvadrater. Rulla ihop och pensla med smält smör. Strö på kardemumma och socker.
Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 5-6 min.
Servera glassen med rårörda lingon och kardemummarullar.