Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Läckra jordgubbspajer

Recept på minipajer med jordgubbar. Tips! Frys gärna in skivade jordgubbar i cirka 1 timme, då ”blöder” de inte lika mycket under gräddningen av jordgubbspajerna. Extra gott blir det om du serverar pajerna med vaniljglass.

Läckra jordgubbspajer
Läckra jordgubbspajer
Läckra jordgubbspajer
Foto: Eva Hildén

Pajdeg

  • 1ägg- kylskåpskallt + iskallt vatten
  • 5 dlvetemjöl
  • 1 mskströsocker
  • 200 gsmör- kallt, tärnat

Fyllning

  • 500 gjordgubbar
  • 3 mskströsocker
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)

Till pensling och garnering

  • 1äggula
  • 1 mskvatten
  • 3 mskströsocker
  • mynta

Gör så här

  1. Knäck ägget och häll det i ett decilitermått, fyll på med vattnet, så att det blir 1 deciliter.

  2. Mät upp mjöl, socker och smör i en matberedare monterad med en kniv och kör till smulig massa. Häll i ägget med vattnet i matberedaren under maskinens gång och kör tills det formas en degboll. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i cirka 30 minuter.

  3. Rensa och skär jordgubbarna i tjocka skivor. Blanda jordgubbar, socker och majsena.

  4. Sätt ugnen på 225 garder.

  5. Dela degen i 5 bitar och kavla ut dem på mjölat bakbord till cirka 2 millimeter tjocka rundlar. Lägg jordgubbarna i mitten på varje rundel, spara cirka 6 centimeter bred kant runtom. Vik upp kanterna och pensla dem med gulan vispad med vattnet. Strö över sockret. Grädda pajerna i nedre delen av ugnen tills pajerna fått fin färg, i cirka 20 minuter. Garnera med mynta vid serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök