Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Läcker vaniljcrème

Gyllene garnering, fyllning eller godisgott tillbehör till pajer och våfflor.

Läcker vaniljcrème
Läcker vaniljcrème
Läcker vaniljcrème
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 50 gäggulor- (2 1⁄2)
  • 7 gvetemjöl
  • 12 gmajsstärkelse (Maizena)
  • 0,5 dlströsocker
  • 0,5vaniljstång
  • 2 dlmjölk
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 35 gsmör- mjukt

Gör så här

  1. Vispa äggulorna, vetemjöl, majsena och hälften av sockret. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg vaniljstången och frön i kastrullen, häll på mjölken och tillsätt resten av sockret. Koka upp.

  2. Häll i hälften av mjölkblandningen i äggulorna och häll sedan tillbaka allt i kastrullen. Vispa kraftigt och sjud tills crèmen tjocknat.

  3. Flytta över crèmen i en skål och rör i smöret. Täck med plastfilm och låt svalna.

  4. Fyll en spritspåse med rundtyll och sätt in i kylen tills crèmen är kall. Använd och avnjut som garnering, fyllning eller som sås till paj!

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök