Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gyllene garnering, fyllning eller godisgott tillbehör till pajer och våfflor.
Vispa äggulorna, vetemjöl, majsena och hälften av sockret. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg vaniljstången och frön i kastrullen, häll på mjölken och tillsätt resten av sockret. Koka upp.
Häll i hälften av mjölkblandningen i äggulorna och häll sedan tillbaka allt i kastrullen. Vispa kraftigt och sjud tills crèmen tjocknat.
Flytta över crèmen i en skål och rör i smöret. Täck med plastfilm och låt svalna.
Fyll en spritspåse med rundtyll och sätt in i kylen tills crèmen är kall. Använd och avnjut som garnering, fyllning eller som sås till paj!
Recept från Mitt kök