Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Labneh med honung, sesamfrön och mynta

Att göra sin egen labneh, färskost av avrunnen yoghurt, är enkelt. Tänk på är att hälla av yoghurten minst en dag innan så att den hinner rinna av ordentligt.

Labneh med honung, sesamfrön och mynta
Labneh med honung, sesamfrön och mynta
Labneh med honung, sesamfrön och mynta
Labneh med honung och mynta Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 5 dlgrekisk yoghurt- eller turkisk yoghurt
  • 0,75 tsksalt

Tillbehör

  • 1 mskflytande honung- gärna akacia
  • 1 tsksesamfrön- rostade
  • 3myntakvistar

Gör så här

  1. Blanda yoghurt och salt. Häll yoghurten i en sil med en ren handduk i eller i ett kaffefilter i en sil. Låt rinna av i kylen i 1–2 dygn.

  2. Bred ut yoghurten i en skål. Ringla över honung och strö över sesamfrön och myntablad.

Vad tyckte du om receptet?