Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

La pomodorissima – pizza med mycket tomat

Recept på pizza med ricottaost och massor av färska tomater. Välj gärna tomater i olika storlekar och färger för en extra vacker pizza. Här blir det bra med lite tjockare och mindre bottnar på grund av att toppingen är lite tyngre än på övriga pizzor.

La pomodorissima – pizza med mycket tomat
La pomodorissima – pizza med mycket tomat
La pomodorissima – pizza med mycket tomat
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 1 kgpizzadeg- se separat recept
  • 500 gricotta
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 kgtomater- av olika sorter
  • 4 mskolivolja- olio extra vergine d’oliva

Till servering

  • basilika- färsk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader varmluft i god tid så att den blir riktigt varm.

  2. Blanda ricotta, vitlök, salt och peppar till en krämig röra.

  3. Skär tomaterna i skivor.

  4. Olja pizzaplåtarna sparsamt och stjälp upp de jästa degbitarna på dem. Platta försiktigt ut dem till 4 runda pizzor, ca 25 cm i diameter. Om degen ”studsar” tillbaka, vänta i några minuter och testa igen. Ringla över 2 msk av olivoljan och salta.

  5. Grädda bottnarna allra längst ner i ugnen i 5 minuter (plåten ska ha direktkontakt med ugnens botten). Flytta upp plåten till mitten av ugnen och grädda i ytterligare 5–8 minuter.

  6. Bred ricottaröran på bottnarna medan de fortfarande är varma. Fördela på tomatskivorna. Strö på salt och peppar och ringla över resterande 2 msk olja. Om du gör flera lager av tomaterna bör du smaksätta varje lager på samma sätt.

  7. Servera med färsk basilika.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på pizzadeg hittar du här!

Recept ur "Pizza – äkta italienska pizzor till mingel, middag & dessert" (Semic) av Samantha Santambrogio-Öberg Foto Lennart Weibull

Annons: Boken ”Pizza – äkta italienska pizzor till mingel, middag & dessert” hittar du här (Extern länk)

Recept från Mitt kök