Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
La botteghina är en av sardiniens mysigaste krogar. Här är deras recept på pasta med korvar. Lardo är fett från gris, som saltats, kryddats och lagrats. Pecorino sardo är Sardiniens egen, salta version av fårosten pecorino.
Börja med tomatsåsen: Skär tomaterna i mindre bitar. Mixa dem med mixerstav tillsammans med olja och salt.
Skala och finhacka lök och vitlök. Skär den färska och den torkade korven i skivor. Strimla lardon. Fräs löken i olja i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt korv, lardo och vin och låt koka upp.
Ta pannan från plattan, se till att den inte står under köksfläkten och tänd på skyn med en tändsticka. Låt brinna tills den självslocknar. (Såsen blir då mustigare.) Häll på tomatsåsen och låt puttra under lock ca 15 min.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt pastan rinna av och blanda den med såsen. Strö över myrtenblad. Servera pastan med riven pecorinoost.