Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

La botteghinas pasta med korvar

La botteghina är en av sardiniens mysigaste krogar. Här är deras recept på pasta med korvar. Lardo är fett från gris, som saltats, kryddats och lagrats. Pecorino sardo är Sardiniens egen, salta version av fårosten pecorino.

La botteghinas pasta med korvar
La botteghinas pasta med korvar
La botteghinas pasta med korvar
La botteghinas pasta med korvar Foto: Charlie Drevstam

La botteghinas pasta med korvar

  • 300 ggnocchetti
  • 1 litengul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 175 gkorv- färsk t ex salsiccia
  • 100 glufttorkad korv
  • 50 glardo- i tunna skivor
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 dlrött vin

Garnering

  • myrtenblad

Tillbehör

  • pecorino sardo

Gör så här

  1. Börja med tomatsåsen: Skär tomaterna i mindre bitar. Mixa dem med mixerstav tillsammans med olja och salt.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär den färska och den torkade korven i skivor. Strimla lardon. Fräs löken i olja i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt korv, lardo och vin och låt koka upp.

  3. Ta pannan från plattan, se till att den inte står under köksfläkten och tänd på skyn med en tändsticka. Låt brinna tills den självslocknar. (Såsen blir då mustigare.) Häll på tomatsåsen och låt puttra under lock ca 15 min.

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt pastan rinna av och blanda den med såsen. Strö över myrtenblad. Servera pastan med riven pecorinoost.

Vad tyckte du om receptet?