Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyld avokadosoppa

Servera soppan kyld i fina snapsglas eller små kaffekoppar.

Kyld avokadosoppa
Kyld avokadosoppa
Kyld avokadosoppa
Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 5avokador- mogna
  • 2 mskcitronsaft- färskpressad
  • 1,5 dlgrädde
  • 1 lhönsbuljong- varm,på fond
  • 1 droppetabasco
  • flingsalt
  • 2 tskjungfruolivolja
  • svartpeppar- nymalen
  • dillvippor- eller örtblad

Gör så här

  1. Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet. Blanda avokado­köttet med citronsaft i en bunke så att det inte mörknar, mixa slätt med stavmixer. Mixa i grädden, lite i taget. Mixa i buljongen, 1-2 dl i taget, till krämig konstistens.

  2. Låt kallna i kylskåp. Smaka av med tabasco och flingsalt.

  3. Fördela soppan i glas eller i kaffekoppar. Droppa över jungfruoljan. Peppra och toppa med små dillvippor eller örtblad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök