Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingwraps med färskostrelish

Grönsakerna till relishen ska stå för att mjukna ca 2 timmar innan de blandas med färskosten.

Kycklingwraps med  färskostrelish
Kycklingwraps med  färskostrelish
Kycklingwraps med  färskostrelish

Ingredienser

  • 4tortillabröd- gärna fullkorn
  • 1bacon- (140 g)
  • 1kyckling- grillad
  • 2avokador
  • 8salladsblad

Relish

  • 1gurka- bit (ca 10 cm)
  • 0,5morot- liten
  • 0,25rödlök
  • 0,5 dlrapsolja
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 0,5 msklime- pressad
  • 1 tsksenap- söt
  • 0,5 mskhonung
  • 2 krmsalt
  • 200 gphiladelphia

Gör så här

  1. Relish: Halvera gurkan och skrapa ut kärnorna. Skär gurkan i tunna halvmånar. Skala och grovriv moroten. Skala och skiva löken tunt.

  2. Lägg grönsakerna i en skål och rör ner olja, balsamvinäger, limesaft, senap, honung och salt. Låt stå i kylskåpet ca 2 timmar så att grönsakerna mjuknar.

  3. Låt grönsakerna rinna av i en sil och hacka mycket fint. Blanda hacket med osten och rör tills det blir mjukt.

  4. Skär baconet i strimlor och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Bena ur kycklingen och skär köttet i små bitar. Skala, kärna ur och skär avokadon i skivor.

  5. Bre cirka hälften av relishen på tortillabröden. Lägg på salladsblad, kyckling och avokado.  Klicka på resten av relishen och strö över bacon. Rulla ihop till wraps och linda in rullarna i  smörgåspapper.

Vad tyckte du om receptet?