Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingwok med sambal badjak

Recept på kycklingwok med sambal badjak. Sambal badjak är en chilipasta där pepparfrukt stekts i olja innan den mixas. Den får då en rund och fyllig smak. 

Kycklingwok med sambal badjak
Kycklingwok med sambal badjak
Kycklingwok med sambal badjak
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 2 dlbulgur
  • 600 gkycklinglårfilé
  • 400 gbroccoli- färsk
  • 2röd paprika
  • 1gul lök
  • 1 mskrapsolja- + 1 msk
  • 2 msksambal badjak
  • 1 tsksalt- + 1 tsk

Gör så här

  1. Tillaga bulgurn enligt förpackningens anvisning.

  2. Putsa kycklinglårfiléerna och skär dem i mindre bitar.

  3. Bryt broccolin i små buketter och skiva stocken. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla löken.

  4. Woka kycklingen i hälften av oljan i en het wok eller stor stekpanna ca 3 min. Rör i sambal badjak. Krydda med hälften av saltet. Ta upp kycklingen på ett fat så länge.

  5. Woka grönsakerna i resten av oljan i ca 5 min tills de börjar mjukna men fortfarande är knapriga. Krydda med salt och häll på vattnet. Vänd ner kycklingen i woken och låt puttra några min. Servera kycklingwoken med bulgur.

Vad tyckte du om receptet?