Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingwok med dill och curry

Här använder jag kycklinglårfilé som är mycket mört och gott. Dill, curry, ingefära och lime ger den här woken mustig och god smak.

Kycklingwok med dill och curry
Kycklingwok med dill och curry
Kycklingwok med dill och curry
ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 500 gkycklinglårfilé
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 100 gminimajs
  • 2morötter
  • 200 gbroccoli- färsk eller fryst
  • 1paprika
  • olja- eller smör att steka i
  • 2 tskcurry
  • 3 dlvispgrädde
  • skal- finrivet från 2 lime
  • 2 mskingefära- färsk, finriven
  • 0,5 dldill- finhackad
  • 12 msklime- pressad

Servering

  • nudlar

Gör så här

  1. Dela kycklinglårfilén en gång. Hacka löken och skiva vitlöken. Dela minimajsen en gång. Skär morötterna i slantar och broccolin i buketter. Skär paprikan i bitar.

  2. Stek kycklingen i olja, margarin eller smör i en wok eller stor stekpanna. Salta och peppra och lägg det åt sidan.

  3. Stek grönsakerna hastigt i woken eller stekpannan. Strö på curry och låt det fräsa med i någon minut. Tillsätt kycklingen, vispgrädde, limeskal och ingefära. Låt woken koka i 10 minuter.

  4. Smaka av med dill, salt och pressad lime.

  5. Servera kycklingwoken med kokta nudlar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök