När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
2kycklingfiléer- (á 250 g)
250 gäggnudlar
1 mskolja- + 2 msk
300 gbroccoli
2vitlöksklyftor
1 dlcashewnötter
1,5 dlostronsås
0,5 dlvatten
salt
svartpeppar- nymald
Gör så här
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj dem i kallt vatten. Blanda dem med 1 msk olja.
Strimla kycklingfiléerna. Skölj och bryt broccolin i buketter. Skala och skiva vitlöken tunt.
Woka kyckling, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar i 2 msk olja 3–5 min. Ta upp kycklingen.
Woka broccolin ca 3 min. Tillsätt vitlök och nötter, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Woka ytterligare 1 minut.
Tillsätt ostronsås, vatten och nudlar. Fräs tills allt är genomvarmt och servera i skålar.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,9 · 180 röster)
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!