Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kycklingvingarna är tänkta som förrätt eller som snacks.
Det speciella kryddsaltet som ger en fin röksmak är av märket
Ridderheims och finns i välsorterade matbutiker.
Sätt ugnen på 225°.
Blanda tabasco, röksalt, paprikapulver och olja i en bunke. Lägg i kycklingvingarna och blanda väl.
Lägg vingarna på ett grillgaller och ställ en plåt med bakplåtspapper inunder. Stek mitt i ugnen ca 30 min.
Låt majsen rinna av i ett durkslag.
Lägg hela oskalade vitlöksklyftor i en kastrull med olja.
Ställ dem på spisen på medelvärme och lägg på lock. Baka dem mjuka ca 5 min.
Skala vitlöksklyftorna och mixa dem i en skål tillsammans med majskornen. Tillsätt peppar och gräddfil och smaka av med salt.