Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingvingar med majsdipp

Kycklingvingarna är tänkta som förrätt eller som snacks.

Det speciella kryddsaltet som ger en fin röksmak är av märket

Ridderheims och finns i välsorterade matbutiker.

Kycklingvingar med majsdipp
Kycklingvingar med majsdipp
Kycklingvingar med majsdipp

Ingredienser

  • 900 gkycklingvingar
  • 1 tsktabasco chipotle
  • 1,5 mskröksalt ”eld”- Ridderheims
  • 1 tskpaprikapulver
  • 2 mskrapsolja

Majsdipp

  • 300 gmajskorn- konserverade
  • 6vitlöksklyftor- hela
  • 1 mskolivolja
  • 1 tskspansk peppar (chili)- färsk finhackad
  • peppar
  • 0,5 dlgräddfil
  • 2 krmsalt

Tillbehör

  • grönsaksstavar- t.ex. gruka, paprika, morot

Recept: Kycklingvingar med majsdipp

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Blanda tabasco, röksalt, paprikapulver och olja i en bunke. Lägg i kycklingvingarna och blanda väl.

  3. Lägg vingarna på ett grillgaller och ställ en plåt med bakplåtspapper inunder. Stek mitt i ugnen ca 30 min.

Majsdipp

  1. Låt majsen rinna av i ett durkslag.

  2. Lägg hela oskalade vitlöksklyftor i en kastrull med olja.

  3. Ställ dem på spisen på medelvärme och lägg på lock. Baka dem mjuka ca 5 min.

  4. Skala vitlöksklyftorna och mixa dem i en skål tillsammans med majskornen. Tillsätt peppar och gräddfil och smaka av med salt.

Vad tyckte du om receptet?