Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingvingar, couscous & ostdressing

Goda kycklingvingar som penslats med barbecuesås serverade med couscous och krämig bluecheesedressing. Läckert småplock som passar bra som ett lite matigare inslag på en glöggfest.

Kycklingvingar, couscous & ostdressing
Kycklingvingar, couscous & ostdressing
Kycklingvingar, couscous & ostdressing
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Kycklingvingar

  • 20kycklingvingar
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • 1 dlbbq-sås

Couscous

  • 6 dlcouscous- kokt
  • 0,5 dlmandlar- grovt hackade
  • 2 mskrussin
  • 0,5granatäpple- kärnorna
  • 1 krukamynta

Bluecheesedressing

  • 100 gblåmögelost
  • 2 dlcrème fraiche

Gör så här

  1. Kycklingvingar: Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Lägg kycklingvingarna på en plåt med bakplåtspapper, salta och peppra.

  3. Sätt in plåten mitt i ugnen i 15 minuter. Ta ut kycklingvingarna och pensla med BBQ-såsen, sätt in kycklingen i ugnen i ytterligare 5 minuter.

  4. Couscous: Blanda couscous med mandlar, russin och granatäppelkärnor. Lägg på mynta.

  5. Bluecheesedressing: Riv osten fint eller mixa och blanda med crème fraichen.

  6. Servering: Servera kycklingvingarna med couscousen och bluecheesedressingen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök