Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingterrine med aprikoser

Finast tänkbara smalmat i en sats som kan räcka flera dagar.

Kycklingterrine med aprikoser
Kycklingterrine med aprikoser
Kycklingterrine med aprikoser

Ingredienser

  • 2kycklingar- färska, köttet från el 1 kilo benfritt lår+bröst
  • 1,5 mskörter- franska el provensalska örter, frysta
  • 1 krmkryddor- 1 krm av vardera nejlika, kanel, ingefära, kryddpeppar
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5citron
  • 2 mskolivolja
  • 14aprikoser- torkade
  • 2 tsksalt
  • 2 krmpeppar
  • 1 mskgelatinpulver- eller 6 blad blötlagda, lösta i 2 msk vatten
  • 1 dlpersilja- hackad

Gör så här

  1. Skär kycklingköttet fritt från ben, skinn, senor och hinnor och skär det i grövre bitar.

  2. Strö över örterna samt de malda, blandade kryddorna, riven vitlök, citronskal och olivolja. Blanda väl och ställ svalt över natt. Blötlägg aprikoserna.

  3. Blanda kycklingen med salt, peppar, gelatinpulver, persilja.

  4. Vattenskölj en 1 1/2-liters form, klä den med plastfolie.

  5. Lägg i hälften av kycklingen, lägg på de avrunna aprikoserna och täck med resten av kycklingen. Slå formen lätt mot bordet så att det packar sig, täck med den överhängande plasten och gör några hål i den.

  6. Sätt ugnen på 125° och grädda i vattenbad 45–50 minuter. Vid innertemperatur 65° är kycklingen färdig.

  7. Ställ terrinen kallt under press till nästa dag. Stjälp upp och skiva med tunn, vass kniv.

Vad tyckte du om receptet?