Recept av Fredrik Björlin
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kycklingterrin med syltade kantareller smälter i munnen! De sötsyrliga kantarellerna till ger en extra dimension.
Kantareller: Rensa svampen. Koka upp vatten, socker, ättika, salt och senapsfrön och häll lagen över svampen. Lägg en tallrik på svampen så att den håller sig under ytan. Låt dra ik kylen ca 24 timmar.
Sätt ugnen på 150°. Putsa kycklinglårfiléerna. Skär baconet i cm-stora bitar.
Blanda kycklingen med bacon, timjan, salt och peppar. Fördela i en smord form, ca 1 1/2 liter. Tryck till och täck med bakplåtspapper. Lägg på en tyngd, t ex en marmormortel, som tål ugnsvärme.
Grädda i nedre delen av ugnen till 70° innertemperatur, beräkna ca 30 min. Låt svalna.
Skär terrinen i skivor och garnera med gräslök och rapsolja. Servera med syltade trattkantareller.
Recept av Fredrik Björlin