Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rensa och skär kycklingen i tärningar. Finfördela de picklade grönsakerna något.
Blanda kyckling, picklade grönsaker, majonnäs, gräddfil, curry, sambal oelek, pressad vitlök, salt och peppar i en bunke.
Blanda ost, gräddfil, persilja, citronskal, salt och peppar i en annan bunke.
Skär bort kanterna på brödskivorna. Lägg 3 brödskivor på längden och 2 på bredden på en bricka. Bred på hälften av kycklingfyllningen.
Täck med brödskivor. Lägg dem så att de täcker skarvarna, som man lägger tegel det gör att smörgåstårtan håller ihop bättre.
Täck med ett lager av ost- och persiljefyllningen. Lägg på ett lager med brödskivor och täck med det sista av kycklingfyllningen.
Täck med de sista bröd- skivorna. Blanda majonnäs och gräddfil och bred det ovanpå och runtom. Det ska vara ett tunt lager med garnerings- krämen på sidorna, tar man för mycket riskerar det att rasa ner. Skär gurkan i tunna stavar och sätt dem runtom på sidorna av tårtan.
Rensa och skär kycklingen i tärningar. Gör rullar av osten, eventuellt behövs det tandpetare för att de ska sitta ihop.
Lägg ostrullarna ovanpå tårtan och strö på kyckling och avrunna picklade grönsaker. Garnera med bladpersilja.
Recept från Mitt kök