Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 29g
Protein: 43g
Kolhydrater: 38g
Kycklingsteak med zucchinigratäng passar både till vardag och fest. Kycklingsteak är urbenade kycklingklubbor som blir väldigt saftiga och goda när de steks i panna eller ugn. De är även bra på grillen.
Sätt ugnen på 250°. Skala och finhacka lök och vitlök och lägg i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, 1/2 dl vatten, 1 tsk socker, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Koka under lock ca 10 min.
Skär zucchinin i tunna skivor. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt rinna av.
Varva zucchinin med tomatsåsen i en ugnssäker form. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
Hacka hälften av timjanen och gnid in i kycklingen tillsammans med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Stek kycklingen med skinnsidan nedåt i en stekpanna ca 6 min. Vänd och stek på köttsidan ca 6 min. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
Skär kycklingen i breda skivor och servera med gratängen och bröd. Garnera med resterande timjan.