Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krämig coleslaw och knapriga rotfrukter i ugn gör detta till en härlig söndagslunch för stora och små. Ta med som lunchlåda dagen därpå om något mot förmodan blir något över.
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela potatisen i klyftor och rotfrukterna på mitten.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över olja. Baka i ugnen cirka 20 minuter (vänd på allt efter halva tiden). Strö över salt.
Hyvla vitkålen, skala och riv moroten grovt.
Kärna ur och skär äpplet i små bitar.
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Skär kycklingen och paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor.
Trä upp bitarna och klyftorna på spett. Grilla eller stek spetten i olja.
Lägg upp rotfrukterna och spetten på ett fat. Servera coleslaw till.
Recept från Mitt kök