Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingspett med smal coleslaw och rotfrukter i ugn

Krämig coleslaw och knapriga rotfrukter i ugn gör detta till en härlig söndagslunch för stora och små. Ta med som lunchlåda dagen därpå om något mot förmodan blir något över.

Kycklingspett med smal coleslaw och rotfrukter i ugn
Kycklingspett med smal coleslaw och rotfrukter i ugn
Kycklingspett med smal coleslaw och rotfrukter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Rotfrukter i ugn

  • 6potatisar
  • 2morötter
  • 2palsternackor
  • 1rödlök
  • 1 mskrapsolja
  • 2 krmsalt

Smal coleslaw

  • 1 klyftarödkål
  • 1morot
  • 1äpple
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 2 mskmajonnäs- lätt
  • 2 krmsalt
  • svartpeppar- malen

Kycklingspett

  • 4kycklingfiléer
  • 1rödlök
  • 1röd paprika
  • 1 mskrapsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Dela potatisen i klyftor och rotfrukterna på mitten.

  3. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Ringla över olja. Baka i ugnen cirka 20 minuter (vänd på allt efter halva tiden). Strö över salt.

  5. Hyvla vitkålen, skala och riv moroten grovt.

  6. Kärna ur och skär äpplet i små bitar.

  7. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

  8. Skär kycklingen och paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor.

  9. Trä upp bitarna och klyftorna på spett. Grilla eller stek spetten i olja.

  10. Lägg upp rotfrukterna och spetten på ett fat. Servera coleslaw till.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök