Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingspett med salsa verde

Kycklingspett med salsa verde passar också bra på buffébordet. Används träspett ska de ligga i kallt vatten ca 1 timme först.

Kycklingspett med salsa verde
Kycklingspett med salsa verde
Kycklingspett med salsa verde
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 600 gkycklingfilé- eller kycklinglårfilé

Marinad

  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5citron
  • 2 tskoregano
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald

Salsa verde

  • 2 dlbladpersilja- packad
  • 2 dlbasilika- packad
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 dlolivolja
  • 2 mskkapris
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 tsksardellkräm- eller 2 sardellfiléer, finhackade
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Marinad: Skala och pressa vitlöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Vispa ihop alla ingredienser.

  2. Skär kycklingen i bitar och lägg dem i marinaden. Rör om, täck med plastfolie och ställ in i kylen 2–3 timmar, men gärna över natten. Sätt ugnen på 225°.

  3. Salsa verde: Skala och pressa vitlöken. Mixa alla ingredienser med mixerstav. Krydda med salt och peppar.

  4. Trä upp kycklingen på spett och lägg dem på en oljad plåt. Tillaga kycklingen mitt i ugnen ca 15 min, tills den är genomstekt.

  5. Pensla lite salsa verde på kycklingspetten, servera resten vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?