Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kycklingspett med salsa verde passar också bra på buffébordet. Används träspett ska de ligga i kallt vatten ca 1 timme först.
Marinad: Skala och pressa vitlöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Vispa ihop alla ingredienser.
Skär kycklingen i bitar och lägg dem i marinaden. Rör om, täck med plastfolie och ställ in i kylen 2–3 timmar, men gärna över natten. Sätt ugnen på 225°.
Salsa verde: Skala och pressa vitlöken. Mixa alla ingredienser med mixerstav. Krydda med salt och peppar.
Trä upp kycklingen på spett och lägg dem på en oljad plåt. Tillaga kycklingen mitt i ugnen ca 15 min, tills den är genomstekt.
Pensla lite salsa verde på kycklingspetten, servera resten vid sidan om.