Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingspett med rosmarin och pancetta

Pancetta är ett saltat och lufttorkat sidfläsk från Italien. Det kan vara svårt att hitta här hemma, men annars går det också att använda vanligt bacon.

Kycklingspett med rosmarin och pancettaKycklingspett med rosmarin och pancettaKycklingspett med rosmarin och pancetta

Ingredienser

  • 3kycklingfiléer
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 3rosmarin- kvistar, färsk
  • 9pancetta- eller bacon, skivor
  • 9grillspett- av trä
  • 1 mskolivolja

Tillbehör

  • 4plommontomater
  • 2 krmsalt
  • 1 krmpeppar
  • 1 mskolivolja

Gör så här

  1. Dela varje kycklingfilé på längden i 3 delar, salta och peppra. Lägg en rosmarinkvist på varje bit. Rulla en skiva pancetta runt om kycklingen och rosmarinkvisten och tryck ett spett. Stek spetten gyllenbruna i olivolja i en stekpanna.

  2. Servering: Sätt ugnen på 200°. Värm spetten ca 10 min. Skiva tomater så att det täcker ett serveringsfat. Salta, peppra och ringla över olivolja. Lägg spetten ovanpå tomaterna.

Vad tyckte du om receptet?