Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingspett med pumpapuré

Kycklingspett med pumpapuré är färgglad vardagsmat. Låt kycklingen marinera i kryddorna medan du gör den goda purén.  

Kycklingspett med pumpapuréKycklingspett med pumpapuréKycklingspett med pumpapuré
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 gkycklingfilé
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 1 mskingefära- riven
  • 600 gbutternutpumpa
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 3 dlbulgur
  • röd mangold

Gör så här

  1.  Skär kycklingfiléerna i ca 1 1/2 cm stora bitar. Lägg dem i en skål och blanda med spiskummin, ingefära, 1 msk olja, 1 tsk salt och 3 krm peppar.

  2. Sätt ugnen på 225°. Halvera pumpan, kärna ur, skär i tjocka skivor och skala. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med 2 msk olja. Strö på 1 tsk salt och 2 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöken. Fördela löken bland pumpabitarna. Tillaga ytterligare 10 min.

  4. Mixa pumpa och lök i en matberedare till grov puré. Sänk ugnsvärmen till 200°.

  5. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.

  6. Trä upp kycklingbitarna på spett. Stek dem i en het stekpanna eller grillpanna ca 3 min på varje sida. Lägg över på ett ugnssäkert fat och tillaga mitt i ugnen ca 5 min tills kycklingen är genomstekt. Servera spetten med bulgur, pumpapuré och röd mangold.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Charlotten Jenkinson