Recept av Charlotten Jenkinson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 22g
Protein: 38g
Kolhydrater: 49g
Kycklingspett med pumpapuré är färgglad vardagsmat. Låt kycklingen marinera i kryddorna medan du gör den goda purén.
Skär kycklingfiléerna i ca 1 1/2 cm stora bitar. Lägg dem i en skål och blanda med spiskummin, ingefära, 1 msk olja, 1 tsk salt och 3 krm peppar.
Sätt ugnen på 225°. Halvera pumpan, kärna ur, skär i tjocka skivor och skala. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med 2 msk olja. Strö på 1 tsk salt och 2 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöken. Fördela löken bland pumpabitarna. Tillaga ytterligare 10 min.
Mixa pumpa och lök i en matberedare till grov puré. Sänk ugnsvärmen till 200°.
Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
Trä upp kycklingbitarna på spett. Stek dem i en het stekpanna eller grillpanna ca 3 min på varje sida. Lägg över på ett ugnssäkert fat och tillaga mitt i ugnen ca 5 min tills kycklingen är genomstekt. Servera spetten med bulgur, pumpapuré och röd mangold.
Recept av Charlotten Jenkinson