Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingspett med jordnötssås och asiatisk sallad

Kycklingspett med jordnötssås och asiatisk sallad
Kycklingspett med jordnötssås och asiatisk sallad
Kycklingspett med jordnötssås och asiatisk sallad
Annika Broman

Ingredienser

  • 500 gkycklingfilé
  • wasabi- kryddkvarn,, sesame, Santa Maria
  • olja- att pensla med

Jordnötssås

  • 2 dlkokosmjölk
  • 100 gjordnötter- osaltade
  • 1 stlime- pressad saft
  • 2 msksweet chili
  • sambal oelek- efter tycke och smak
  • 0,5 tsksesamolja
  • soja- ljus,gärna René Voltaires Shoyo

Sallad

  • 2 stmorötter
  • 0,5 stgurka
  • 200 gsugar snaps- salladsärter
  • 1 knipparädisor
  • 1 krukakoriander- plockade blad

Dressing

  • 1 stlime- pressad saft
  • 0,5 tsksesamolja
  • 2 mskolivolja
  • salt
  • sesamfrön

Gör så här

  1. Sås: Mixa jordnötterna fint och lägg i en kastrull med kokosmjölk, pressad lime och sweet chilisås. Koka ihop 2–3 minuter.

  2. Ta av från värmen och smaka av med sesamolja, sambal och soja. Kanske behövs lite mer pressad lime.

  3. Sallad: Skala och hyvla morötterna längs med till långa band. Det går enkelt med hjälp av en osthyvel. Hyvla gurkan på samma sätt. Dela rädisorna. Lägg i en skål tillsammans med sugar snaps och koriander. Vispa ihop dressingen och vänd ner i salladen.

  4. Kyckling: Skär kycklingfiléerna i breda remsor och trä upp på väl blötlagda träspett. Salta och peppra och pensla med olja runtom. Grilla spetten runtom på het grill, krydda med sesame/wasabikrydda från kvarn och servera med jordnötssås och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök