Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Spetten marineras och görs dagen före liksom couscoussalladen. Serveras tillsammans på stora fat med Medelhavssåsen vid sidan eller som på bilden ur små, låga glas, t ex whiskyglas som kan hyras.
Skär köttet i remsor, ca 30 g per spett.
Tvätta citronerna noga och riv skalet. Blanda det med mango chutney, koriander, soja och olja. Blanda kycklingbitarna med marinaden.
Blötlägg träspetten en halvtimme och värm ugnen till 250° grillvärme.
Trä upp kycklingköttet på spetten och lägg dem på ett par plåtar med bakplåtspapper.
Salta och grilla en plåt i taget högt upp i ugnen ca 5 min under passning.
Couscoussallad: Skär paprikan i småbitar och stek den i olja några min. Skala och skär morötterna i halvmånar och koka dem mjuka några min i vatten + buljongtärningar och gurkmeja.
Häll morötterna med sin kokande buljong över couscousen och låt den svälla 5 min.
Rör ner oljan och finfördela grynen med fingertopparna. Blanda ner paprika, salt och ajvar relish, skölj och finstrimla salladslöken och rör ner även den.
Lägg upp på fat eller lägg ca 1 dl couscous i varje glas. Stick ner spetten och lägg en klick Medelhavssås och en cashewnöt i varje glas.