Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingspett med citron och kapriscrème

Recept på kycklingspett med citron och kapriscrème. Så enkelt och så gott. Potatis som krossas grovt och blandas med lite creme fraiche och pepprig rucola.

Kycklingspett med citron och kapriscrèmeKycklingspett med citron och kapriscrèmeKycklingspett med citron och kapriscrème

Ingredienser

  • 500 gkycklinglårfilé
  • 0,5vitlök- king solo
  • 1 mskolivolja
  • 1 tsksalt- + 1 tsk + 1 krm salt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald + 1 krm + 1 krm svartpeppar
  • 800 gpotatis
  • 50 grucola
  • 1 dlcrème fraiche- lätt + 1 dl lättcreme fraiche
  • 3 mskkapris
  • 1 mskcitron- pressad

Gör så här

  1. Putsa och skär kycklingen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Blanda kycklingen med hälften av vitlöken, olivolja, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Trä upp kycklingen på 8 små träspett.

  2. Koka potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Mosa potatisen grovt. Blanda med 1 dl lättcreme fraiche. Grovhacka rucolan och blanda i moset. Smaka av med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Hacka kaprisen och blanda med 1 dl lättcreme fraiche och citronsaft. Smaka av med 1 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Grilla spetten i grillpanna runt om ca 8 min tills kycklingen är genomstekt. Servera kyckling-spetten med mos och sås.

  5. Ca 410 kcal per portion, 16 g fett, 30 g protein, 35 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?