Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingspett med chakalaka

Sydafrikanska kycklingspett med chakalaka innehåller spännande kryddor. Chakalaka är en sydafrikansk grönsaksröra som ofta serveras till grillat kött.

Kycklingspett med chakalaka
Kycklingspett med chakalaka
Kycklingspett med chakalaka
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 gkycklingfilé
  • 1 tsksalt

Marinad

  • 0,5 dlrussin
  • 0,5chili- röd, t ex spansk peppar
  • 2 mskkoriander- hackad
  • 2 mskrapsolja
  • 2 tskcurry- gärna masalacurry

Chakalaka

  • 250 gvitkål
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskrapsolja
  • 1 tskcurry
  • 1röd paprika
  • 1grön paprika
  • 3tomater
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 1 tsksalt
  • 2 krmcayennepeppar
  • 1 burkvita bönor- (400 g)

Tillbehör

  • bröd

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Marinad: Finhacka russinen. Hacka chilin Blanda russin, chili, koriander, olja och curry. Putsa och skär kycklingen i bitar, ca 2 x 2 cm. Blanda kycklingen med marinaden och låt marinera i kylen ca 8 timmar.

  2. Chakalaka: Ansa och skär vitkålen i bitar, ca 2 x 2 cm. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs kål och lök i olja ca 5 min. Tillsätt curryn och låt fräsa med ca 1 minut.

  3. Kärna ur och tärna paprikan. Tärna tomaterna. Blanda ner paprika och tomater i grytan och smula i buljongtärningen. Krydda med salt och cayennepeppar. Låt sjuda utan lock ca 15 min.

  4. Spola av bönorna med kallt vatten och blanda ner i grytan.

  5. Tänd grillen och låt den få fin glöd. Trä upp kycklingen på grillspett. Krydda med salt. Grilla dem direkt (över glöden) runt om ca 8 min tills kycklingen är genomgrillad. Servera kycklingspetten med chakalaka och bröd. Garnera med koriander.

Vad tyckte du om receptet?