Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sydafrikanska kycklingspett med chakalaka innehåller spännande kryddor. Chakalaka är en sydafrikansk grönsaksröra som ofta serveras till grillat kött.
Marinad: Finhacka russinen. Hacka chilin Blanda russin, chili, koriander, olja och curry. Putsa och skär kycklingen i bitar, ca 2 x 2 cm. Blanda kycklingen med marinaden och låt marinera i kylen ca 8 timmar.
Chakalaka: Ansa och skär vitkålen i bitar, ca 2 x 2 cm. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs kål och lök i olja ca 5 min. Tillsätt curryn och låt fräsa med ca 1 minut.
Kärna ur och tärna paprikan. Tärna tomaterna. Blanda ner paprika och tomater i grytan och smula i buljongtärningen. Krydda med salt och cayennepeppar. Låt sjuda utan lock ca 15 min.
Spola av bönorna med kallt vatten och blanda ner i grytan.
Tänd grillen och låt den få fin glöd. Trä upp kycklingen på grillspett. Krydda med salt. Grilla dem direkt (över glöden) runt om ca 8 min tills kycklingen är genomgrillad. Servera kycklingspetten med chakalaka och bröd. Garnera med koriander.