Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingspett med bacon och persikoyoghurt

Det här är en lite annorlunda variant av grillspett. Baconets fina röksmak och en fruktig sås passar bra tillsammans med kycklingen.

Kycklingspett med bacon och persikoyoghurtKycklingspett med bacon och persikoyoghurtKycklingspett med bacon och persikoyoghurt
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gkycklinglårfiléer
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 140 gbacon- (1 paket)
  • 1persika
  • 0,25rödlök
  • 2 dlgrekisk yoghurt
  • 3 mskmango chutney- gärna sweet & spicy

Tillbehör

  • 600 gfärskpotatis- nykokt

Gör så här

  1. Putsa kycklingfiléerna och krydda med salt och peppar.

  2. Vik ihop filéerna och linda en baconskiva runt varje. Trä två spett genom varje kycklingpaket, då blir det mer stabilt.

  3. Kärna ur och tärna persikan. Skala och finhacka löken. Blanda persika, lök, yoghurt och chutney.

  4. Grilla spetten runt om över glöd, ca 10 min. Kycklingsaften ska vara ofärgad när kycklingen är färdiggrillad. Servera spetten tillsammans med såsen och nykokt färskpotatis.

Vad tyckte du om receptet?