Recept av Maro Papadopoulou
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kycklingsouvlaki. Klassiska grillspett som serveras i pitabröd.
Skala och krossa vitlöken. Blanda vitlök, olja, citronsaft, timjan och peppar. Skär kycklingen i bitar, lägg i marinaden i kyl ca 2 timmar.
Grönsaker: Finhacka tomater och gurka. Skala och finhacka löken. Hacka persiljan. Lägg grönsakerna i grupper på ett fat.
Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i bitar.
Trä upp kyckling på blötlagda träspett varvade med paprika och lök. Krydda dem med salt.
Grilla spetten runt om tills kycklingen är genomstekt. Värm pitabröden. Servera spetten med pitabröd, grönsaker, tzatziki och citronklyftor.
Recept av Maro Papadopoulou