Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Souvlaki på kyckling med tzatziki och grekisk sallad.
Skär köttet i små tärningar och lägg dem i en plastpåse. Tillsätt citronskal och pressad saft, olivolja, rosmarin, timjan, vitlök och svartpeppar. Gnid in marinaden i köttet. Knyt till påsen och låt köttet marinera, minst 1 timme.
Trä upp köttet på platta bambuspett, så är det lättare att vända köttet. Salta köttet. Grilla köttet runtom, 6 - 8 minuter. Servera grillspetten med tzatziki, grekisk sallad och eventuellt bröd.
Tzatziki: Riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet. Salta gurkan och låt den rinna av i en nätsil. Pressa ur så mycket saft som möjligt ur gurkan. Blanda den med grekisk yoghurt, vitlök, olivolja, salt och svartpeppar.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök