Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingsouvlaki med tzatziki

Souvlaki på kyckling med tzatziki och grekisk sallad.

Kycklingsouvlaki med tzatzikiKycklingsouvlaki med tzatzikiKycklingsouvlaki med tzatziki
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1 kgkycklinglårfilé
  • salt- peppar
  • bambuspett- blötlagda

Marinad

  • 1 tskcitronskal- rivet och pressad citronsaft
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 mskrosmarin- färsk, hackad
  • 1 msktimjan- färsk, hackad
  • 1vitlöksklyfta- skivad
  • 0,5 tsksvartpepparkorn- krossade

Tzatziki

  • 1gurka
  • 1 tsksalt
  • 3 dlgrekisk yoghurt- 10 %
  • 2vitlöksklyftor- rivna
  • 1 mskolivolja
  • salt- svartpeppar

Gör så här

  1. Skär köttet i små tärningar och lägg dem i en plastpåse. Tillsätt citronskal och pressad saft, olivolja, rosmarin, timjan, vitlök och svartpeppar. Gnid in marinaden i köttet. Knyt till påsen och låt köttet marinera, minst 1 timme.

  2. Trä upp köttet på platta bambuspett, så är det lättare att vända köttet. Salta köttet. Grilla köttet runtom, 6 - 8 minuter. Servera grillspetten med tzatziki, grekisk sallad och eventuellt bröd.

  3. Tzatziki: Riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet. Salta gurkan och låt den rinna av i en nätsil. Pressa ur så mycket saft som möjligt ur gurkan. Blanda den med grekisk yoghurt, vitlök, olivolja, salt och svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén

Recept från Mitt kök