Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingsoppa

Soppan blir matig med risoni (små pastagryn) som kan ersättas med makaroner. Stekta kycklingfilébitar med curry läggs i soppan.

Kycklingsoppa
Kycklingsoppa
Kycklingsoppa
Foto: Svensson

Ingredienser

  • 2morötter
  • 0,5purjolök
  • 1,3 lvatten
  • 4 mskkycklingfond- koncentrerad
  • 2 msktomatpuré
  • 0,75 dlrisoni (barilla)
  • 3kycklingfiléer
  • 1 msksmör
  • 1 mskcurry
  • 1 tsksalt

Tillbehör

  • turkisk yoghurt
  • persilja
  • bröd

Gör så här

  1. Skala och tärna moroten fint, strimla purjolöken.

  2. Koka upp vatten, fond och tomatpuré. Häll i risoni och koka 6 min. Lägg i grönsakerna och koka ytterligare 5 min.

  3. Dela kycklingfiléerna på längden och skär dem i skivor. Stek dem 3–4 min i smör, curry och salt. Lägg kycklingbitarna i soppan och smaka av med salt.

  4. Servera med lite turkisk yoghurt, hackad persilja och bröd.

Vad tyckte du om receptet?