Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingsoppa med torkad frukt

Värmande och matig kycklingsoppa.

Kycklingsoppa med torkad frukt
Kycklingsoppa med torkad frukt
Kycklingsoppa med torkad frukt
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1kyckling
  • 2gula lökar
  • 4vitlöksklyftor
  • 1röd paprika
  • olivolja
  • 2 tskspiskummin- malen
  • 3 tskmynta- torkad
  • 2 lvatten
  • 4 tärningarhönsbuljong
  • 5tomater
  • 1röd chili
  • 10aprikoser- torkade
  • 0,5 dlrussin
  • 1 burkkikärter- 400 g
  • 0,5 dlcouscous
  • 2 krmharissa- cirka
  • 1 mskcitron- pressad
  • flingsalt
  • 1 dlbladpersilja- hackad
  • 0,5 dlmynta- hackad

Gör så här

  1. Dela kycklingen i fyra bitar. Skär löken i klyftor och hacka vitlöken. Skär paprikan i små tärningar.

  2. Fräs grönsakerna i olja. Lägg i kycklingen och bryn så den får lite färg. Pudra över spiskummin och mynta och låt fräsa med en stund.

  3. Häll på vattnet, koka upp och skumma. Lägg i buljongen och koka soppan under lock cirka 40 minuter.

  4. Skär tomaterna i klyftor. Kärna ur och hacka chilin. Strimla aprikoserna. Blanda i tomater, chili, aprikoser och russin efter halva koktiden.

  5. Skölj kikärterna. Blanda i kikärter och couscous när 5-10 minuter av koktiden återstår

  6. Ta upp kycklingen och skär kycklingköttet i mindre bitar. Lägg tillbaka kycklingköttet i soppan. Smaka av med harissa, citronsaft och salt. Vänd ner örtkryddorna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök