Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Värmande och matig kycklingsoppa.
Dela kycklingen i fyra bitar. Skär löken i klyftor och hacka vitlöken. Skär paprikan i små tärningar.
Fräs grönsakerna i olja. Lägg i kycklingen och bryn så den får lite färg. Pudra över spiskummin och mynta och låt fräsa med en stund.
Häll på vattnet, koka upp och skumma. Lägg i buljongen och koka soppan under lock cirka 40 minuter.
Skär tomaterna i klyftor. Kärna ur och hacka chilin. Strimla aprikoserna. Blanda i tomater, chili, aprikoser och russin efter halva koktiden.
Skölj kikärterna. Blanda i kikärter och couscous när 5-10 minuter av koktiden återstår
Ta upp kycklingen och skär kycklingköttet i mindre bitar. Lägg tillbaka kycklingköttet i soppan. Smaka av med harissa, citronsaft och salt. Vänd ner örtkryddorna.
Recept från Mitt kök