Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingsoppa med tomat och saffran

Matig och mustig kycklingsoppa som påminner om den franska fisksoppan bouillabaisse. Servera gärna soppan tillsammans med en klick apelsinaïoli.

Kycklingsoppa med tomat och saffran
Kycklingsoppa med tomat och saffran
Kycklingsoppa med tomat och saffran
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 stgul lök
  • 3 stvitlöksklyftor
  • 1 stfänkål
  • olivolja
  • 0,5 gsaffran
  • 1 burkkrossade tomater- (400 g)
  • 3 sthönsbuljong- i tärning
  • 1,5 lvatten
  • 2 stlagerblad
  • 0,25 stapelsin- skal från
  • 400 gpotatis- ca
  • 2 stkycklingfiléer
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 krmtabasco- ca
  • salt
  • 1 krukabasilika- strimlad

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök och skär fänkålen i små bitar.

  2. Fräs grönsakerna i olivolja i en gryta utan att det tar färg. Låt saffranet fräsa med en liten stund. Tillsätt tomater, buljong, vatten och lagerblad. Skala apelsinen med en potatisskalare och lägg i. Koka soppan under lock cirka 20 minuter.

  3. Skala under tiden potatisen. Skär potatis och kyckling i små bitar.

  4. Lägg i potatis och kyckling och koka tills potatisen är mjuk, cirka 10 minuter. Smaka av soppan med citron, tabasco och salt och blanda i basilikan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök