Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingsoppa med rotfrukter och senap

Kycklingsoppa med rotfrukter och senap får en god smakbrytning av sötstark senap.

Kycklingsoppa med rotfrukter och senapKycklingsoppa med rotfrukter och senapKycklingsoppa med rotfrukter och senap
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 gkycklingfärs
  • 2palsternackor
  • 2morötter
  • 1purjolök
  • 1 msksmör
  • 1 lvatten
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • 1 dlvispgrädde
  • 0,5 dlsenap- sötstark
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 knippabladpersilja

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Skala och skär palsternackor och morötter i små bitar. Ansa och strimla purjolöken.

  2. Stek färsen i smör i en gryta under omrörning tills den fått fin färg. Tillsätt rotfrukterna och låt dem steka med ca 3 min. Häll över vatten och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka under lock ca 10 min.

  3. Häll grädde i soppan och rör i senap. Låt koka ca 5 min. Krydda med salt och peppar.

  4. Strimla persiljan och rör ner den i soppan. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?