Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En mustig och matig soppa som passar extra bra när det är kallt ute. Kycklinglår är en saftig bit av kycklingen och passar mycket bra i soppor och grytor. Sparar du soppan till nästa dag suger risonin upp buljongen och soppan blir mer grytlik. Den går bra att servera så, späd annars med mer buljong.
Skala, ansa och skär rotfrukterna i cm-stora tärningar. Skala och finskiva vitlöken.
Skär kycklingen i små bitar. Stek kycklingen i 1 msk smör i en het stekpanna tills den fått fin färg. Krydda med timjan, 1 tsk curry, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg åt sidan.
Fräs rotfrukter och vitlök mjuka i 2 msk smör i en gryta. Strö över 1 msk curry och låt fräsa i ca 1 min. Häll över 1,3 liter vatten och tillsätt buljongtärningar och 1 1/2 msk vinäger. Koka upp och låt koka i ca 2 min.
Tillsätt kyckling och risoni. Sjud soppan i ca 15 min tills rotfrukterna är mjuka och pastan är klar.
Garnera soppan med hyvlad parmesan och timjan. Servera med baguette.