Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En god och frisk kycklingsoppa som dessutom är rik på vitaminer, mineraler och fibrer. Vinäger anses förebygga de flesta åkommor och används därför flitigt i många länder i Mellanöstern. Mynta och vinäger är en mycket god smakkombination.
Koka 2 liter vatten i en kastrull. Hacka lök och vitlök fint.
Skär bort kycklinglåren (de ska inte användas). Skär ut kycklingfiléerna, ta bort skinnet och tärna eller strimla köttet fint.
Lägg rygg och vingar i det kokande vattnet. Lägg även i matvete, lök, vitlök, salt, peppar och hönsbuljongtärning. Låt koka i ca 40 minuter under lock på svag värme.
Kärna ur och tärna paprikorna fint.
Ta upp rygg och vingar ur grytan och låt svalna på en tallrik. Lossa därefter köttet och lägg ner det i soppan alldeles mot slutet.
Lägg ner kycklingfiléerna, tomatpuré, vinäger och koka under lock på svag värme, ca 10 minuter.
Hetta upp smöret i en liten panna. Tillsätt myntan och fräs snabbt, bara någon sekund, den ska inte brännas.
Lägg ner den hackade paprikan och den frästa myntan i soppan och låt koka upp. Smaka av om det behövs salt och peppar. De två kycklinglåren kan tilllagas på en gång eller sparas i kylen till ett annat tillfälle.