Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kycklingsoppa med majs och ris är en värmande och mättande soppa som passar perfekt till lunch. Servera gärna bröd till soppan.
Ta bort köttet från vingarna och finhacka det. Lägg ryggben och vingben i en gryta. Skumma bort det mesta av fettet från skyn från kycklingen. Häll skyn i grytan och tillsätt lökfyllningen. Tillsätt vatten, lagerblad och saffran.
Koka upp och sjud utan lock ca 20 min. Sila buljongen och koka ihop den tills 8 dl återstår. Krydda med salt och peppar.
Strimla salladslöken. Kärna ur och tärna paprikan. Lägg lök och paprika i buljongen och låt koka ca 5 min. Låt majsen rinna av och blanda ner den, kycklingköttet och ris i soppan. Låt kallna. Värm soppan vid servering och toppa med timjan.