Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingsoppa med kokosmjölk och quesadillas

Enkelt recept på kycklingsoppa med majs och kokosmjölk. Servera med quesadillas.

Kycklingsoppa med kokosmjölk och quesadillas
Kycklingsoppa med kokosmjölk och quesadillas
Kycklingsoppa med kokosmjölk och quesadillas
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 tskingefära- färsk
  • 2 mskrapsolja
  • 2 burkarmajskorn- à 150 g
  • 2 mskkycklingfond
  • 3 dlvatten
  • 400 gkokosmjölk- krämig
  • salt- peppar och chili explosion från kryddkvarn

Till servering

  • 250 gkycklingkött- grillat eller stekt

Till garnering

  • koriander- färsk eller persilja

Quesadillas

  • 4tortillabröd
  • 2 mskjalapeño- inlagd skivad
  • 23 dlgratängost- eller mozzarella, riven
  • 0,5 dlrapsolja

Gör så här

  1. Skala och hacka lök, vitlök och ingefära. Fräs i en gryta med olja, tills löken är blank och mjuk. Tillsätt avrunnen majs, kycklingfond, vatten och kokosmjölk.

  2. Låt soppan koka upp och sjuda 5 minuter. Mixa soppan slät med mixerstav. Smaka av med salt, peppar och Chili explosion. Skär kycklingköttet i tunna skivor och servera i soppan. Garnera med koriander eller persilja.

  3. Quesadillas: Lägg jalapeños på två av tortillabröden. Strö över osten. Lägg tortillabröd ovanpå. Stek de dubbla bröden i en stekpanna med olja. Vänd och stek på den andra sidan tills de får fin färg.

  4. Ta upp och skär i tårtbitar – gärna med en pizzaslicer. Serveras varma till soppan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Christina Asplund

Recept från Mitt kök