Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på krämig, len kycklingsoppa med smak av dragon och vitt vin. Mättande och värmande. Perfekt att laga till många.
Recept skapat av Lisa Lemke.
Skala och hacka lök och vitlök fint. Skölj purjolöken noggrant och strimla den fint. Strimla sellerin.
Hetta upp en stor kastrull med olivolja och fräs gul lök, vitlök och purjolök mjukt. Tillsätt selleri, kyckling, vin, dragon, buljong, grädde samt vitvinsvinäger och koka upp. Låt sjuda på medelvärme tills kycklingen är helt genomkokt, det tar cirka 30 minuter.
Ta upp kycklingen och plocka köttet från benen. Lägg tillbaka köttet i soppan, smaka av med salt och peppar och servera tillsammans med ett gott bröd.
Recept från Mitt kök