Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingschnitzel med nässelssalmoriglio

Godast är den här rätten när schnitzeln halstras. En salmoriglio är en grön röra gjord på färska örter, oregano och timjan samt en smakrik olivolja. Våra nässlor har också mycket smak och passar därför fint att servera på samma sätt. Eftersom schnitzlarna är tunna kallnar de snabbt så se till att ha tallrikarna varma! Servera gärna färskpotatis eller bara ett brytbröd till.

Kycklingschnitzel med nässelssalmoriglioKycklingschnitzel med nässelssalmoriglioKycklingschnitzel med nässelssalmoriglio

Ingredienser

  • 4 storakycklingfiléer
  • 1olivolja- 1 msk+1 dl smakrik, lite pepprig
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskcitronsaft- nypressad
  • 1 dlnässlor- 1-2 dl, förvällda och hackade

Tillbehör

  • 2 dltomater- tärnat kött från skållade och skalade
  • 3 mskpinjenötter- rostade (eller solrosfrön)

Gör så här

  1. Banka ut filéerna tunt mellan 2 ark plastfilm. Det går lätt med botten på en kastrull. Pensla köttets båda sidor med 1 msk olivolja. Salta och peppra.

  2. Vispa resterande olja med citronsaften. Blanda ner nässelhacket.

  3. Halstra schnitzlarna på båda sidor. Lägg upp dem på varma tallrikar.

  4. Fördela nässelsalmoriglion, tomattärningarna och nötterna över schnitzlarna. Strö över flingsalt och vrid några varv med pepparkvarnen över det hela.

Vad tyckte du om receptet?