Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingsandwich med svartvinbärschutney och granatäpple

Svartvinbärschutneyn går inte åt till smörgåsarna, men den är god att servera till grillat och stekt kött också.

Kycklingsandwich med svartvinbärschutney och granatäppleKycklingsandwich med svartvinbärschutney och granatäppleKycklingsandwich med svartvinbärschutney och granatäpple

Ingredienser

  • 6grovt fullkornsbröd- skivor
  • 2kycklingfiléer- grillade
  • 150 gbavaria blue
  • 0,5granatäpple
  • 50 gphiladelphia
  • 25 grucolasallad
  • 4 msksvartvinbärschutney

Svartvinbärschutney (ca 7 dl)

  • 1 kgäpplen- (5-6 st)
  • 1gul lök- stor
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 dlsvarta vinbär- färska eller frysta
  • 1,5 dlsvartvinbärssaft- koncentrerad
  • 1 dlråsocker
  • 0,5 dläppelcidervinäger
  • 1 msksenapsfrön- gula
  • 2 tskcurry
  • 2 tskröd chili- finhackad (t ex spansk peppar)
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Chutney: Kärna ur och skär äpplena i tärningar. Skala och skiva lök och vitlök. Blanda alla ingredienser i en gryta.

  2. Koka upp under omrörning och låt sedan puttra ca 1 timme. Rör om då och då. Häll upp chutneyn på väl rengjorda burkar. Förvara i kyl.

  3. Skär kycklingfiléerna i skivor. Skiva osten. Peta ut granatäppel-kärnorna. Bred 2 av brödskivorna med philadelphiaost. Lägg på rucolasallad och kyckling. Bred ett lager chutney på 2 brödskivor och lägg på rucolasallad, kyckling och bavaria blue-ost. Strö över granatäppelkärnor. Lägg på resterande bröd.

  4. Skär smörgåsarna mitt itu diagonalt. Linda in dem i plastfolie eller smörgåspapper.

Vad tyckte du om receptet?