Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
recept på sallad med grillad kyckling serverad med yoghurtsås med fetaost. En variant av tabbouleh, med helt durumvete, blir en saftig bas i kycklingsalladen. Kryddig sesamyoghurt med fetaost smakar härligt till den smakrika salladen.
Putsa kycklingfiléerna. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg ner kycklingen. Låt marinera i kylen några timmar.
Gör yoghurten under tiden: Rosta sesamfrö, vitlök och kryddor i en stekpanna, gärna en
Mosa ihop yoghurt och fetaost. Blanda i kryddorna och smaka av med salt. Låt gärna smakerna mogna före servering.
Koka grynen under lock i vatten och buljong, enligt förpackningen cirka 14 minuter. Häll av överblivet kokvatten. Låt svalna.
Blanda grynen med nötter, lök, vitlök och örter. Rör ihop citronsaft, olivolja, chiliflakes och salt. Blanda ner dressingen i grynblandningen.
Grilla kycklingen över glöd. Skär kycklingen i skivor och vänd ner i salladen tillsammans med jordgubbar och salladsblad vid servering. Servera tillsammans med yoghurtsåsen.
Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök