Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingsallad med vindruvor

En fräsch, lättlagad sallad. Passar också som lunchsallad. Isbergssalladen blir extra krispig om man bryter salladsbladen i stället för att strimla dem med kniv.

Kycklingsallad med vindruvor
Kycklingsallad med vindruvor
Kycklingsallad med vindruvor
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 300400 gkycklingfilé
  • 150200 gisbergssallad
  • 200 gvindruvor- små, söta
  • 1,5 dlsalladslök- finstrimlad
  • 100 gbacon
  • 2formfranska
  • smör

Dressing:

  • 2 dlgräddfil
  • 2 mskdijonsenap
  • 0,5 tskcurry
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Stek kycklingfiléerna och låt dem svalna. Skiva dem tunt.

  2. Skär baconskivorna i centimetertjocka bitar och knaperstek dem.

  3. Skär brödskivorna i kuber och stek dem i smör.

  4. Skölj och bryt salladsbladen i mindre bitar. Skölj och dela vindruvorna.

  5. Blanda alla ingredienserna till dressingen och rör slätt. Smaka av med salt och peppar.

  6. Fördela sallad, lök, vindruvor, kyckling, bacon och krutongerna i portionsskålar. Ringla över dressing.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök