Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingsallad med ugnsrostade grönsaker

Ugnsrostade grönsaker får en mer koncentrerad och sötare smak. Kycklingfilén är smaksatt med spiskummin, chili och rosmarin.

Kycklingsallad med ugnsrostade grönsaker
Kycklingsallad med ugnsrostade grönsaker
Kycklingsallad med ugnsrostade grönsaker
ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 2 dlbulgur
  • 2paprikor
  • 2rödlökar
  • 200 gcocktailtomater
  • olivolja
  • 250 gsparris
  • salt

Kyckling

  • 400 gkycklingfilé
  • smör- eller margarin till stekning
  • 0,5chili- röd
  • 0,5 tskspiskummin
  • 2 tskrosmarin- färsk, finhackad eller 1 tsk torkad
  • salt
  • peppar

Citronvinägrett

  • 3 mskolivolja
  • 0,5citron- finrivet skal
  • 2 tskcitronsaft- pressad
  • salt
  • peppar
  • 150 gmozzarella

Gör så här

  1. Börja med att koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Låt den svalna så att den är ljummen.

  2. Skär paprikorna i bitar och rödlöken i klyftor. Lägg paprika, rödlök och cocktailtomater i en stor ugnsfast form och ringla över olivolja. Ugnsrosta grönsakerna i 225 grader i cirka 20 minuter.

  3. Skär bort 2–3 centimeter av stjälken på sparrisen. Tillsätt sparis- sarna till grönsakerna i ugnen när de gått i cirka 10 minuter. Salta.

  4. Skär kycklingfilén i tärningar. Stek dem i margarin eller smör i en stekpanna. Skär chilifrukten i små bitar och tillsätt dem tillsammans med spiskummin och rosmarin till kycklingen. Salta och peppra. Kontrollera så att köttet är färdigt.

  5. Blanda olivolja, citronskal, pressad citron, salt och peppar till en vinägrett.

  6. Bred ut bulguren på ett stort fat. Fördela ugnsrostade grönsaker, kycklingfilé och riven mozzarella ovanpå. Servera salladen med vinägretten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök