Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kycklingsallad med svart ris och sötpotatis. Salladen är godast rumstempererad eller ljummen. Skott av rädisa och daikon (vit rättika) är inte bara vackra, de ger även en god pepprighet till salladen. Kycklinginnerfiléer är extra möra och här får de massor av smak från chili, lime och soja.
Skär bort den tjockare delen av senan som sticker ut från kycklingfiléerna.
Marinad: Skala och riv vitlöken. Blanda vitlök, soja, lime, olja, honung och chiliflakes. Lägg kycklingen i marinaden och låt marinera 2–3 timmar i kylen.
Koka riset enligt förpackningens anvisning. Låt svalna.
Sätt ugnen på 225°. Skala sötpotatisen och skär den i bitar. Blanda dem med 1 msk olja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper. Ugnsrosta potatisen mitt i ugnen 15–20 min. Ta ut och låt svalna.
Ta upp kycklingen ur marinaden och stek den i 1 msk olja på medelvärme ca 4 min på varje sida. Kontrollera att den är genomstekt. Låt svalna. Skär filéerna mitt itu.
Dressing: Blanda vinäger, limesaft, honung och senap. Vispa i oljan.
Fördela ris, spenat eller rucola, sötpotatis, kyckling och skott och groddar på ett fat och häll över dressingen.