Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingsallad med smak av apelsin

En härlig sallad som passar bra på buffébordet tillsammans med en enkel ostpaj.

Kycklingsallad med smak av apelsin
Kycklingsallad med smak av apelsin
Kycklingsallad med smak av apelsin
Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 3 mskrapsolja
  • 1 mskhonung- flytande
  • skal- och saft av 1 citron
  • 1 mskapelsinmarmelad
  • 1 tsksalt
  • 2 krmpeppar
  • 2 msksweet chilisås
  • 1 kgkycklingfilé
  • 2 msksmör- och rapsolja-
  • 1,5 kgfärskpotatis
  • 2 mskolivolja
  • 300 gkörsbärstomater- gula och röda
  • 150 gsugar snaps
  • 6salladslökar
  • 1 påsesallad- blandad (80 g)
  • minimozzarella

Gör så här

  1. Blanda olja, honung, citronskal och saft, marmelad, salt, peppar och sweet chilisås i en stor skål.

  2. Vänd runt kycklingfiléerna i blandningen och låt marinera i rumstemperatur i 30 minuter.

  3. Värm ugnen till 200 grader. Lägg kycklingen på en plåt klädd med bakpapper och baka i ugn i 20 minuter tills kycklingen är klar och köttsaften ofärgad.

  4. Skrubba potatisen och dela stora potatisar. Vänd potatisen i olja, salt och peppar och lägg på en plåt klädd med bakpapper. Baka i ugn, 225 grader, 30 minuter.

  5. Dela tomaterna. Ansa och förväll sugar­snapsen i ett par minuter. Tvätta och strimla salladslöken. Skölj och slunga salladen torr.

  6. Lägg upp allt på ett fat och strö över mozzarellabollar. Skiva kycklingen och lägg ovanpå.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök