Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingsallad med sesamdressing

Kycklingsallad med läcker sesamdressing. De sesamdressade krispiga grönsakerna lyfter den saftiga stekta kycklingen.

Kycklingsallad med sesamdressingKycklingsallad med sesamdressingKycklingsallad med sesamdressing
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 gkycklinglårfilé
  • 150 gchampinjoner- små
  • 200 gsockerärter
  • 1 stormorot
  • 1rödlök
  • 6soltorkade tomater
  • 2 mskolivolja
  • 80 gsalladsmix
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 tskflingsalt

Dressing

  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 0,5 msksesamolja
  • 1 mskdijonsenap
  • 0,5 mskströsocker
  • 1 dlolivolja
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skiva champinjonerna tunt. Förväll sockerärterna 30 sek i lättsaltat vatten. Häll av och kyl i iskallt vatten.

  2. Skala och hyvla moroten tunt med potatisskalare. Skala och skiva rödlöken tunt.

  3. Dressing: Vispa ihop vinäger, sesamolja, senap och socker i en skål. Tillsätt oljan under vispning. Smaka av med salt och peppar.

  4. Vänd ihop sockerärter, morot, rödlök, svamp och soltorkade tomater med hälften av dressingen i en bunke. Låt stå.

  5. Putsa och halvera kycklinglårfiléerna. Stek dem i olja tills de är genomstekta, 70° innertemperatur. Strö över salt och peppar.

  6. Fördela salladsbladen på ett stort fat. Vänd ner de marinerade grönsakerna. Ringla över resterande dressing och strö över flingsalt.

  7. Lägg på den stekta kycklingen.

Vad tyckte du om receptet?