Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingsallad med saffran- och timjanvinägrett

Medan potatisen kokar hinner du skära kycklingen i bitar och blanda ihop saffran- och timjanvinägretten. Det här är snabbmat!

Kycklingsallad med saffran- och timjanvinägrett
Kycklingsallad med saffran- och timjanvinägrett
Kycklingsallad med saffran- och timjanvinägrett
Annika Broman

Ingredienser

  • 1 kgfärskpotatis- eller delikatesspotatis
  • 1grillad kyckling
  • 50 grucola- cirka
  • 150 gcocktailtomater
  • 100 gfetaost- tärnad
  • 1 litenrödlök
  • 4 mskolivolja
  • 0,5 pktsaffran
  • skal- finrivet från 1/2 citron
  • 2 msktimjan- finhackad färsk
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Tvätta potatisen och låt den koka med skalet på tills den är mjuk. Häll bort vattnet och låt den svalna. Dela potatisen i ganska stora bitar.

  2. Blanda olivolja, saffran, citronskal, timjan, salt och peppar till en vinägrett och häll den över potatisen.

  3. Rensa och skär kycklingen i bitar. Blanda ner kyckling och rucola i potatisen. Bred ut alltsammans på ett uppläggningsfat.

  4. Dela tomaterna i halvor och lägg dem tillsammans med feta­osten ovanpå potatisen.

  5. Hacka rödlöken och strö den ovanpå. Servera med ett gott bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök